Blanke kalfsfond recepten

11 Opslaan
Kalfsblanquette met verse zilveruitjes

Kalfsblanquette met verse zilveruitjes

Breng alle ingrediënten samen met de kalfsfond in een stoofpan aan de kook en kruid met peper en zout
24 Opslaan
Kalfsgebraad met salie, uitjes en prei

Kalfsgebraad met salie, uitjes en prei

Laat ze lichtjes kleuren en blus met de blanke fond. Laat alle braadsappen loskoken en voeg dit toe aan de kalfsfond
12 Opslaan
kalfsfricassee met champignons en zilveruitjes">Eén - Dagelijkse kost - kalfsfricassee met champignons en zilveruitjes | Eén

kalfsfricassee met champignons en zilveruitjes">Eén - Dagelijkse kost - kalfsfricassee met champignons en zilveruitjes | Eén

2 1⁄2 dl blanke kalfsfond. 1 deel van de kalfsfond (bouillon). Vraag de slager om het kalfsvlees in stukken te snijden, vergelijkbaar met de klassieke stoverij
8 Opslaan
Kalfsgebraad met salie, uitjes en prei

Kalfsgebraad met salie, uitjes en prei

Laat ze lichtjes kleuren en blus met de blanke fond. Laat alle braadsappen loskoken en voeg dit toe aan de kalfsfond
3 Opslaan
Feestelijke kalfsblanquette met zomertruffel en seizoensgroenten

Feestelijke kalfsblanquette met zomertruffel en seizoensgroenten

Verfris het vlees even en zet het vervolgens terug op met de ui, het kruidenbosje, de kalfsfond en een halve liter water gekruid met peper en zout
1 Opslaan
Hammousse

Hammousse

Breng de kalfsfond aan de kook. 750 g ham (dit mogen ook restjes zijn) 1 potje Lacroix kalfsfond 50 g instant blanke roux 4 geweekte gelatineblaadjes 4 dl room 40% 2 eetlepels cognac 2 eetlepels porto peper, cayenne, zout
1 Opslaan
goulash met jenever">Eén - Dagelijkse kost - goulash met jenever | Eén

goulash met jenever">Eén - Dagelijkse kost - goulash met jenever | Eén

Voeg de stukjes vlees toe aan de pot en schenk er de kalfsfond (of kippenbouillon) bij. 75 cl blanke kalfsfond (of kippenbouillon)
1 Opslaan
ossobuco">Eén - Dagelijkse kost - ossobuco | Eén

ossobuco">Eén - Dagelijkse kost - ossobuco | Eén

(Wie niet van wijn houdt, kan ook blanke kalfsfond gebruiken, of kippenbouillon. Snij elke schenkel in aan de rand
1 Opslaan
zuiderse soep met chorizo">Eén - Dagelijkse kost - zuiderse soep met chorizo | Eén

zuiderse soep met chorizo">Eén - Dagelijkse kost - zuiderse soep met chorizo | Eén

Ontdooi een portie blanke kalfsfond (of vleesbouillon) of doe de moeite om verse fond te bereiden. Voeg nadien de blanke kalfsfond toe
1 Opslaan
rundvlees met wintergroenten gesmoord in bier">Eén - Dagelijkse kost - rundvlees met wintergroenten gesmoord in bier | Eén

rundvlees met wintergroenten gesmoord in bier">Eén - Dagelijkse kost - rundvlees met wintergroenten gesmoord in bier | Eén

Je gebruikt het best blanke kalfsfond. Schenk het bier in de stoofpot, samen met de blanke fond. 1 l blanke fond
1 Opslaan
fond">Eén - Dagelijkse kost - fond | Eén

fond">Eén - Dagelijkse kost - fond | Eén

Blanke kalfsfond wordt op bijna precies dezelfde manier gemaakt als bruine fond, met dat verschil dat je de beenderen vooraf niet aankleurt in de oven
0 Opslaan
Taartje van kalfsnier, varkenspoot, gerookte kalfstong en zoetzuur van rode biet en kardemom

Taartje van kalfsnier, varkenspoot, gerookte kalfstong en zoetzuur van rode biet en kardemom

Laat de blanke kalfsfond met de room en geplet korianderzaad inkoken, doe er de platte peterselie bij