Appeltjes veenbessen recepten

Kalkoen voor kerst

Kalkoen voor kerst

Maak een vaste puree van de aardappeltjes. Ik ga voor een rollade van kalkoen met een lekkere vulling en veenbessen erin
Gezond rozijnenbrood met spelt en yoghurt

Gezond rozijnenbrood met spelt en yoghurt

Dit is ook lekkerHavermoutbrood met hazelnoten en rozijntjesKwarkbrood met speltmeel en verse vijgenSnelle rozijnen-hazelnoot speltbroodjesGezond zadenbrood met vijgenQuinoa ontbijt met gebakken appeltjes en yoghurtDelen
In het land van de witloof

In het land van de witloof

Wonderwitloof met appeltjes. Halloweentaart met witloof, peren en veenbessen. De appeltjes zorgen bovendien voor een goede tegenhang voor het wat bittere witloof
De kerstdoos

De kerstdoos

Rimpelzachte rode bietjes, slome winterkool, slappe appeltjes. Ui, wortel, rode biet (zie onder), pompoen, appel (zie onder), veenbessen en noem zo maar op
Reebout met truffelbouillon

Reebout met truffelbouillon

Laat opkoken en vul hiermee de gehalveerde appeltjes op. Zet de veenbessen op het vuur in een steelpan met de suiker
Fazant met pompoencrème / veenbessen/ appel /witlof

Fazant met pompoencrème / veenbessen/ appel /witlof

de sterappeltjes in suikersiroop. Kook de veenbessen. Dien op, neem een lepel trek een streep met de butternut pompoen leg de appeltjes of raapjes of bospaddenstoelen langs de streep, leg de fazant naast elkaar, breng wat saus erbij, derest van de saus komt in een saus kommetje aan tafel
KERSTMIS   PEREN & VEENBESSEN

KERSTMIS PEREN & VEENBESSEN

maar ook stamppot gedroogde appeltjes uit Groningen. Nu bestaat er veel (botanische) strijd en onenigheid over wat nu bosbessen en veenbessen, preiselbeeren ( zoals ze in Duistland heten) en cranberries zijn
Geen kerstmenu

Geen kerstmenu

Dit gerecht dien je best op met halve appeltjes gevuld met moes van veenbessen die nu overal vers te koop zijn

Appeltjes met veenbessen

Schep een eetlepel veenbessen op elke appel. Je kan ook veenbessenconfituur gebruiken. 2 eetlepels veenbessen uit blik (per persoon)

Parelhoen met Druifjes

Serveren met de hete saus, tuinkers, witloof en appeltjes met veenbessen en kroketjes. Oven voorverwarmen op 200°