piatto di verdure con patate e parmigiano
Valeria Donati
Valeria Donati

piatto di verdure con patate e parmigiano

  • Geef dit recept een waardering!
  • Jouw waardering
Algemene waardering 0 (0 waarderingen)
3

Ingrediënten

  • 5 gekookte aardappelen
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 200 gram gehakt
  • 1 zak spinazie
  • 10 kleine kersttomaten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • een zelfgemaakte roux-> boter, bloem en melk
  • tomatensaus
  • peper, zout en tijm

Instructies

    1. kook 5 aardappelen. kook ze niet helemaal gaar!

    2. bak 100 gram gehakt en gebruik peper en zout voor de smaak.

    3.snij de aardappelen in schijfjes en bedek de helft van de aardappelen in je schaal. smeer eerst de schaal in met een eetlepel olijfolie.

    4. boven de aardappelen bedek je het met wat oubergine en courgette die je ook in schijfjes hebt gesneden. werk het dan ook af met peper en zout.

    5. maak alvast de roux. dat doe je door een klein klontje boter te nemen, te laten smelten, bloem eraan toe te voegen en vloeibaar te maken met melk. ( de hoeveelheid kies je zelf ) Maak de sous niet te dik! en breng het zeker op smaak met peper en zout!

    6. bedek de groenten een BEETJE met tomatensous. en doe dan de helft van de spinazie zak erbovenop.

    7. neem je gehakt en bedek heel de schaal. doe dan je overige roux en tomaten sous er overheen.

    8. de overige helft van je aardappelen leg je erbij + de rest van je zak spinazie.

    afwerking: kersttomaten en Parmezaanse kaas.

    60 minuten in de oven op 180° (graden)

    smakelijk!!!



Opmerkingen

Log in of Registreren om een commentaar te schrijven.

Schrijf een commentaar...