Ouderwetse Erwtensoep
Eef Kookt Zo
Eef Kookt Zo
  • Geef dit recept een waardering!
  • Jouw waardering
Algemene waardering 0 (0 waarderingen)
5

Ingrediënten

  • 500 gram spliterwten
  • 500 gram
  • 1 runderschenkel
  • . 250 gram
  • 200-250 gram witte bonen
  • 3 aardappelen
  • 1 rookworst
  • 1 prei
  • 1 flinke winterpeen
  • 1 bosje selderij
  • ½ knolselderij
  • water
  • 1. Wel de spliterwten de avond of dag voordat je de erwtensoep wilt koken in
  • 2. De volgende dag giet je het water van de spliterwten af en kun je eventueel ook even omspoelen met kraanwater
  • 3. Na het pruttelen haal je het vlees uit de pan en schep je het schuim af. Schil nu de aardappelen en snij in kleine blokjes voeg deze samen met de witte bonen, de prei, winterpeen, de knolselderij
  • 4. Aan het einde schep je het schuim (indien nodig) af en voeg je een bosje grof gesneden selderijblad toe. Haal ook het vlees van de runderschenkel

Instructies

Opmerkingen

Log in of Registreren om een commentaar te schrijven.

Schrijf een commentaar...