Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Verwarm de boter in een pan en voeg de appelstukjes toe. Bak de appels op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg de suiker en kaneel toe en roer goed. Laat de vulling afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en rozijnen in een kom. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot een glad deeg. Voeg de eieren, vanille extract, oranjebloesemwater en citroensap toe en kneed het deeg nogmaals. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er met een koekvormpje koekjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10-15 minuten. Laat de koekjes afkoelen en geniet van deze heerlijke oranje koeken!
Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten. Voeg de rode currypasta toe en bak nog 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg de kip toe en kook 5-7 minuten, of tot de kip gaar is. Voeg de vissaus, suiker, limoensap en koriander toe en kook nog 1 minuut. Serveer met rijst.
Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui toe. Bak de ui gedurende 5 minuten totdat deze zacht is. Voeg het gehakt toe en bak het gedurende 10 minuten totdat het gaar is. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, kidneybonen, chili con carne kruidenmix, suiker, zout en peper toe en roer goed om.
Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, kip of vis, ketjap manis, sambal oelek, gember, koriander, laos, kurkuma, komijn, kaneel, kruidnagel, zout, peper, suiker, citroensap, tomatenpuree en kokosmelk toe. Roerbak alles ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de sperziebonen, wortelen, paprika, champignons en taugé toe en roerbak nog eens 5 minuten.
Verwarm de oven voor op 400°F (200°C). Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Leg de plakjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout. Rooster de zoete aardappels in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze gaar zijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de courgettes in dunne plakken. Verwarm de olijfolie en boter in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak de courgettes aan beide kanten goudbruin. Voeg de tijm, oregano en paprikapoeder toe en breng op smaak met zout en peper.
Over Mij
Dag Allemaal! I Anna Meyer.
In De Afgelopen Jaren Is Mijn Keuken Een Plaats Van Experimenten, Onderzoek En Eindeloze Creativiteit Geworden.Net Als Een Huisvrouw, Kook Ik Niet Alleen - Ik Maak Kunst.Van Elk Ingrediënt Tot Het Laatste Gerecht, Mijn Proces Is Een Reis Die Ik Met Je Wil Delen.Kijk Dieper Om Mijn Verhaal, Mijn Experimenten En, Natuurlijk, Mijn Beste Recepten Te Vinden!